SGK'dan özel hastaneler için yeni karar

Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı özel hastanelerin uyguladığı kısmi branş anlaşmalarını kaldırdı. Düzenleme ile vatandaşların başvurduğu sağlık hizmeti sunucusunda ihtiyacı olan tüm branşlarda tetkik, tahlil ve tedavilerini almaları amaçlandığı belirtildi.

SGK, bazı özel hastanelerin kurumla sadece 'belli branşlarda' yaptığı anlaşmaların kaldırılmasına ilişkin düzenleme yayımladı. Kısmi branş anlaşmaları kaldırıldı.

Kısmi branş anlaşması bulunan hastanelerde sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku organ nakli, acil ve hiperbarik oksijen tedavisi branşlarındaki tedaviler SGK tarafından karşılanıyor. Bu hastanelerle diğer branşlarda anlaşma olmadığı için mağduriyet oluşuyor.

Düzenleme ile vatandaşların başvurduğu sağlık hizmeti sunucusunda ihtiyacı olan tüm branşlarda tetkik, tahlil ve tedavilerini almaları amaçlandığı belirtildi.

Bahse konu hastanelerin sözleşmelerini devam ettirmek istememesi durumda dahi yatarak tedavileri devam eden ve fizik tedavi, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz hastalarının aldığı hizmetin SGK tarafından karşılanmaya devam edileceği vurgulandı.

# hastane # sgk # düzenleme # özel hastane # sosyal güvenlik