İran'dan kripto para atağı

İran kripto parayı kurumsallaştırma çalışmalarına başladı. İran'da düzenlenen Metaverse , Kripto Para, Dijital Ekonomi Fuarı'nda kripto para üzerine faaliyet sürdüren çok sayıda şirket, ürünlerini sergiledi. Ulusal Kanal'a konuşan Blockchain House Şirketi Genel Müdürü Ali Zencani, İran dijital teknoloji ürünlerinin 2022 yılında Türkiye'de hizmet vereceğini açıkladı.

ABD ambargolarının hedefindeki ilk ülke sayılan İran İslam Cumhuriyeti, dijital ekonomiyi kurumsallaştırmak adına çeşitli alanlarda ciddi adımlar atıyor.

Dijital ekonomi alanında İran'da gelinen nokta Başkent Tahran'da düzenlenen METARAD Fuarı'nda dünya kamuoyuna sunuldu.

İranlıların yoğun ilgi gösterdiği fuar, kripto paranın doğru kullanım kültürünün yaygınlaştırılması ve bu alandaki mevcut kapasitelerin tanıtılması amacıyla düzenlendi.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan İran Blockchain House Şirketi Genel Müdürü Ali Zencani, kripto para'ya İran'da da ilginin yoğun olduğuna dikkat çekerek bunun bilinçli bir yatırım aracı olması için eğitim çalışmalarına yoğunlaştıklarına dikkat çekti.

Bu yıl, İran’da ilk özel kripto para fuarı düzenlendi. Bu kadar sıcak bir karşılama beklemiyorduk. Güzel ve büyük başarılar elde ettiğimizi düşünüyorum. Banka yetkilileri ve yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra bu alanda birçok uzmanla tanıştık, dijital para piyasalarındaki fırsatların genele yayılması ve bir alternatif oluşturması ve bilinçli kullanım için büyük bir eğitim atağı başlattık.
Zencani, kripto para teknolojisinde Türkiye ile yakın temas içerisinde olduklarını vurguladı.

İran yapımı kripto para ATM'lerinin 2022 yılı içerisinde Türkiye'de hizmet vereceğine dikkat çeken İranlı iş insanı, bazı Türk bankaları ile anlaşmaların yapıldığını belirtti.

Şu anda bu alanda eğitim meselesi Türkiye ile gündemimizde ve son zamanlarda Türkiye'deki bazı bankalar ile İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde bitcoin ödeyebilen İran yapımı ATM'ler kurmak için görüşmeler yapıldı.Bu cihazın, İran banka kartlarının yanı sıra, Dolar, Avro, Mastercard ve Visa kartını kabul eden ve müşteriye bitcoin ve diğer yedi kripto parayı nakit olarak sunuyor

# istanbul # abd # türkiye # iran # türk # bitcoin # sıcak # Ulusal # ilk # Kripto para # son # kripto # dijital para