Uyuşturucu ile mücadele için 5 öneri

Uyuşturucu bağımlıların aileleri taleplerini Ankara’dan dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmek istediklerini söyleyen aileler, 5 maddede çözüm önerilerini sundu. Ailelerin bir diğer talebi de Madde bağımlılığı tedavi merkezlerine ilişkin hazırlanan yönetmeliğin uygulamaya konulması oldu.

Türkiye’nin uyuşturucuya karşı başlattığı mücadele kararlılıkla sürerken, bağımlıların aileleri de mücadele sürecinde yaşanan bazı sorunlara dikkat çekti. Aileler, Ankara Anıtpark’ta bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

5 madde açıklayan aileler taleplerini sıraladı.

Ailelerin eylemine Vatan Parti, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği de destek verdi. CKD Genel Başkanı Tülin Oygür, başlattıkları Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi ile bağımlı ailelerinin yanında olduklarını söyledi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı da tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin devlet eliyle açılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan bağımlıktan kurtulanların en önemli sorunu istihtam. 15 yıl bağımlı kaldığını anlatan Kubilay Orhan, devlet yetkililerine istihdam çağrısında bulundu:

- Bir insanın topluma kazandırılması için düşüncelerinin değiştirilmesi lazım, iş sahasının açılması lazım. İstihdam istiyoruz, iş istiyoruz. Bizi gittiğimiz kapılardan bağımlıyız diye geri çevrilmemeliler
# ankara # türkiye # uyuşturucu # destek # kadın # mücadele # Partisi # bağımlılık