Sağlıkta kamucu denetim talebi

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için çıkarılan kanun sağlık camiasında olumlu karşılandı ancak eksik bulundu. Sağlık- Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılması için kamucu yönetim çağrısı yaptı. Durmuş, "Sağlık kuruluşlarında devletin varlığı daha çok hissettirilmeli" dedi.

Sağlık şiddetin önlenmesi için kamucu yaklaşımın şart olduğunu belirtti, hükümete seslendi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen Sendikası Genel Başkan Durmuş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Durmuş, sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında şiddetin geldiğini belirtti.

Sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesini sağlayan kanunun olumlu olduğunu bildiren Durmuş, sorunun kökten halledilmesini istedi. Durmuş, kamucu yönetim çağrısı yaptı:

- Yapılan düzenlemeleri önemli buluyoruz. Ancak şiddeti körükleyen sorunlar da ortadan kalkmalı. Bunun için de çalışmalar yapılmalı. Sağlık kuruluşlarında devletin varlığı daha çok hissettirilmeli.


Durmuş, sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili Meclis gündemine gelen kanun teklifini de değerlendirdi.

- Farklı hastanelerde çalışan ama aynı işi yapan sağlık çalışanları birbirinden farklı ücret alıyor. Biz bu konuda adalet istedik. Sağlık çalışanları arasında adalet sağlanmalı.


Sendika Genel Başkanı atama sorununa ilişkin de taleplerini sıraladı.

- Atama bekleyen 600 bin sağlık mezunu var. Sağlık hizmetinin nitelikli yürütülmesi için de istihdam önemli.
Durmuş'un gündeminde 3600 ek gösterge de vardı.
- Her bir kamu çalışanın ek göstergesinde 600 puanlık yükseliş oldu. Düzenleme ile ilgili yasa teklifinin Meclis’e gelmesini bekliyoruz. Eğer bizim taleplerimizin tersi bir durum söz konusu olursa, mücadelemizi devam ettireceğiz.
# sağlık # meclis # oldu # 3600 ek gösterge # sendika # bin