AK Parti'den asgari ücrete zam açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş,Temmuz ayında emekli maaşları ve asgari ücretlilere yapılacak zamla ilgili açıklama yaptı. Emekli maaşlarına yüzde 40'a yakın bir artış olacağını, asgari ücret ile ilgili birkaç seçeneğin olduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş, Vatan Partisi'nin sürekli gündeme getirdiği milli kömür çıkarma hamlesinin de önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında ekonomi gündemine dair açıklamalar yaptı. Enflasyonla mücadele vurgusu yapan Kurtulmuş, enflasyondaki düşüşün yaz aylarında hissedileceğini söyledi.

Kurtulmuş, emekli maaşlarına yapılacak artış için temmuz ayını işaret etti. Asgari ücretliler için de birkaç seçeneğin değerlendirildiğini söyledi. EYT ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirtti:

- İşçi emeklileri de dahil olmak üzere emeklilerimizin çalışanlarımızın alım gücünü daha yukarıya çıkaracak bir fiyat ayarlaması. Öyle görünüyor ki yüzde 40lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Yine aynı şekilde geniş bir kitleyi oluşturan asgari ücretlilerle ilglii bir dokunuşun yapılması. Birkaç seçenek var. Bakanlık çalışıyor.

Kurtukmuş, Vatan Partisi'nin sürekli gündeme getirdiği kömür hamlesi ile ilgili de açıklama yaptı. Enerjide dışa bağımlılığa dikkat çekti. 2018 yılında devreye alınan milli kömür çıkarma hamlesinin önemini vurguladı

.
- Türkiye enerji hariç cari fazla veren bir ülke. enerjiye para vermesekdöviz ihtiyacı olmayan bir üşlke olacak. Enerjide dışa bağımlıyız malesef. Bu anlamda 2018 yılında devreye alınan milli kömür çıkarma hamlesi çok değerli olduğunu görüyoruz. Avrupa ülkelerinde kapaytılan termik santraller yeniden açılsın mı tartışılmaya başlandı. Rusya vanayı kapattığı zaman ekonomişler ne hale geliyor görüyoruz.
# türkiye # rusya # ak parti # vatan partisi # ekonomi # emekli # zam # kriz # enflasyon # avrupa # eyt # Asgari ücret # enerji # Partisi # kömür # Kurtulmuş