Adana'da petrol bulundu!

Adana'nın Ceyhan ilçesinde petrol bulundu. 60 yıl önce aynı noktada çalışma yapan yabancı şirketler, “petrol yok” raporu vermişti. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ise yaptığı çalışmada bin 350 derinlikte petrol rezervi keşfetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, yakında ilan edileceğini duyurduğu petrol rezervinin Adana'da olduğu öne sürüldü. Adana'nın Ceyhan ilçesinde keşfedilen petrolün yüksek kalitede olduğu belirtildi.

O bölgede 60 yıl önce yabancı şirketler de arama yapmıştı. 1500 metre derinlikte arama yapıdığı ancak petrol bulunmadığı raporu verilmişti. 1998 Ceyhan Depremi'nden sonra da bir sondaj yapıldı. Sondajı yine yabancı şirketler vurdu. Yine petrol yok denildi. 1500 metre derinliğindeki kuyular kapatıldı.

Bu kez ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı sondaj yaptı Adana'daki kuyulara. 1350 metrede petrol rezervi keşfedildi. ' Çukurova 1' isimli araştırma sahasından çıkan petrolün 'yüksek' kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi. Petrolün bulunduğu alanda çalışmalar hızlı bir şekilde sürdüğü kaydedildi.

Soysalı mahallesindeki yurttaşlar da petrolün bulunmasından dolayı mutluluk içinde. Köyde 14 kuyunun daha açılacağı belirtiliyor.

Şu ana kadar resmi makamlar Adana’daki petrol keşfi hakkında açıklama yapmadı. Rezervin ne kadar olduğunu konusunda da bilgi yok.

Öte yandan Nisan ayında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na Adana'da 15 bin 398 hektar yüz ölçümüne sahip saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmişti.

# adana # türkiye # petrol # enerji # TPAO # bin # çukurova