Motorinde sevindiren haber: Art arda ikinci indirim

Motorinin litre fiyatına 29 Haziran itibariyle 2 lira 50 kuruş indirim yapıldı. Sektör kaynaklarına göre 84 kuruşluk bir indirim daha bekleniyor.

Brent petrol ve dolar kurundaki gerilemenin ardından, 29 Haziran itibariyle motorinde 2 lira 50 kuruşluk indirim yapıldı. İndirim pompa fiyatlarına da yansıdı.

İndirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 27 lira 50 kuruş, benzinin litresi ise ortalama 27 lira 30 kuruştan satılıyor.

Sektör kaynaklarına göre motorine 84 kuruşluk bir indirim daha bekleniyor. 84 kuruşluk indirim de olursa motorinde 2 günde toplam 3 lira 34 kuruşluk düşüş pompaya yansımış olacak.

Türkiye en önemli ithalat kalemi olan petrolü pahalıya kullanıyor. Çünkü akaryakıt ithalatı kamu eliyle değil özel sektör eliyle yapılıyor.

Petrol ithalatının yüzde 80'i özel şirketlerin elinde. Kamu eliyle ithal edilmeyen petrol, özel sektörün kar marjlı da eklendiğinde iç piyasaya pahalı olarak kullandırılıyor.

# istanbul # ankara # türkiye # benzin # indirim # zam # kur # enflasyon # dolar # motorin # petrol # Haziran # LPG # mazot # dizel