Ticaret Bakanlığının yetkileri artacak

Elektronik ticaret teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla rekabetin önüne geçilmesi ve yeni aktörlerin pazara girmesinin kolaylaşması amaçlanıyor. Kanun ile rekabeti bozana da ağır cezalar gelecek.

Dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen özellikle Kovid-19 salgınıyla birlikte daha da öne çıkan e-ticarette rekabeti bozucu veya sınırlayıcı faaliyetler engellenecek.

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Kanun, e-ticaretin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve yeni aktörlerin pazara girmesinin kolaylaşmasını amaçlıyor.

E-ticaret kanunu, Ticaret Bakanlığı'nın yetkilerini artırırken e-ticaret sektörüne girmeye çalışan vatandaşların işlerini de kolaylaştıracak.

E-ticaret yapanlar, sattıkları maldan sorumlu tutulacak. Ticaret Bakanlığı, adil satış ortamının oluşması için geniş yetkilere sahip olacak. Satıcılar, “İndirimli” satışa zorlanamayacak. Haksız rekabet uygulamalarına ise milyonlarca liralık idari para cezası kesilecek.

Seyahat acenteliği, sivil havacılık, bankacılık gibi alanlarda faaliyet gösteren birçok işletme, e-ticaret aracı hizmet sağlayıcı olarak kabul edilmeyecek. Bahis ve şans oyunları ile elektronik haberleşme alanları gibi işletmeler de e-ticaret hizmet sağlayıcısı olarak sayılmayacak.

# türkiye # meclis # çalışan # bankacılık # rekabet # ticaret bakanlığı