Vatan Partisinden asgari ücret açıklaması: Çözüm Üretim Devrimi

Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu’ndan asgari ücrete ek zamla ilgili açıklama geldi. Büro Başkanı Hüseyin Karanlık, enflasyonun peşinde koşturmanın çare olmadığını vurguladı. Karanlık, çözümün üretim devriminde olduğunu belirtti.

Asgari ücrete ek zamla ilgili Vatan Partisi’nden bir açıklama geldi. Açıklamada enflasyonun peşimde koşturmanın çare olmadığının altını çizdiİ:


- Asgari ücret 5500 lira oldu. Altı ay önce 4250 lira idi, altı ay sonra kaç lira olacak, ne hükümet, ne Türk-İş, ne de hiç kimse bilemez. İyi niyetle de olsa böyle soluk soluğa enflasyonun peşinde koşturmak çare değildir.



Açıklamayı Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık yaptı. Karanlık, çözümün üretim devriminde olduğunu söyledi:

- Çözüm Üretim Devrimindedir. Tasarruftadır, yatırımdadır, istihdamın ve üretimin artırılmasındadır. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz girdi ve değerinde ürün alımındadır. Ucuz enerji tedarikindedir. Bu da İran'la Rusya ile Azerbaycan gibi komşu ve dost ülkelerle güçlü ittifak kurmaktan geçer. NATO ve ABD karşısında dizleri titreyenler, potansiyel müttefiklerin güvenini kazanamaz.



Halktan yetki istediklerini belirten Karanlık, çözümün Vatan Partisi'nin merkezinde olacağı üretenlerin milli hükümetinde olduğunu kaydetti.

# rusya # iran # Azerbaycan # açıklama # vatan partisi # ekonomi # türk # nato # Asgari ücret # işçi # Partisi # üretim devrimi # işveren # hüseyin karanlık # Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu