Millet ittifakına Öcalan çağrısı

Hakkında kapatma davası olan PKK'nın siyasi uzantısı HDP Ankara'da kongre yaptı. Olağanüstü önlemler altında yapılan kurultayda güvenlik güçleri Öcalan posteri açılmasına izin vermedi. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Millet İttifakı ve bileşenlerine Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve açılım için destek çağrısı yaptı. HDP'li Sancar Millet İttifakı ortaklarına "şeffaf görüşme olursa ortak aday fikrine açığız" mesajı da verdi.

Ankara'da 5'nci kongresini yapan HDP'den Biden ittifakına, Öcalan'ın tecridinin kaldırılmasına destek, PKK'yı kurtarmak için açılım ve seçimde şeffaf ittifak çağrısı geldi.

Hakkında açılan kapatma davası Anayasa Mahkemesi tarafından uzatılan PKK'nın siyasi uzantısı HDP 5'nci olağan kongresini Ankara'da topladı. HDP'nin kongresine CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel katıldı. Gelecek, Deva ve Saadet Partilerinden de üst düzey yöneticiler HDP'nin kongresinde yer aldı.

Kongrede konuşan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, Millet İttifakı ve bileşenlerine Öcalan'ın tecridinin kaldırılmasına destek ve yeniden açılım için çağrı yaptı.

Sancar, HDP'nin kongre gününde yuvarlak masayı toplayan Millet İttifakı ve bileşenlerine "daha şeffaf görüşmeler" çağrısında da bulundu. HDP'li Sancar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday fikrine açık oldukları mesajını da verdi.

Öte yandan kongrede skandal görüntüler de kameralara yansıdı. Kongreye katılan bir grup terör destekçisi, Öcalan'a destek sloganlarıyla halay çekti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan kongrede yüzü maskeli iki kişinin Öcalan posteri açmasına izin verilmedi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası yüzü maskeli iki kişi kaçarak kalabalığın arasına karıştı. Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan re’sen soruşturma başlattı.

4 kişinin gözaltına alındığı başsavcılık tarafından açıklandı.

# ankara # pkk # hdp # terör # güvenlik # millet ittifakı # deva # abdullah öcalan # kongre # skandal # mithat sancar # başsavcı # kameralar # 6'lı masa