MGK Astana kararlarını değerlendirmek üzere toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, 21 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda İran'daki 3'lü zirvenin kararları değerlendirilecek. MGK'da ayrıca Bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da ele alınacak.

Terörle mücadele operasyonları, Karadeniz'den tahıl ihracı, İsveç ve Finlandiya ile mutabakat ve diğer güvenlik konuları... Milli Güvenlik Kurulu yoğun gündemle toplanacak.

2 aylık aranın ardından 21 Temmuz'da toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda öne çıkan gündem terörle mücadele. Yurt içi ve sınır ötesindeki terör operasyonları değerlendirilecek.

Toplantıda Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölgelerin genişletilmesi üzerinde durulacak. Bölgedeki terör varlığına yönelik yeni sınır ötesi harekatla ilgili hazırlıklar konuşulacak.

Toplantıda İran'daki Astana Zirvesi ve sonuçları değerlendirilecek. Bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da ele alınacak.

FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadelede atılacak adımlar da MGK'da değerlendirilecek.

Gündemdeki bir diğer konu Karadeniz'de tahıl koridoru planı olacak. İstanbul'da yapılan zirve de dahil yürütülen temaslar ele alınacak. Bu konuda izlenecek yol haritası konuşulacak.

NATO'nun genişleme süreci de önemli gündem maddesi olacak. MGK toplantısında İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakat ile ilgili değerlendirmeler yapılacak. Geride kalan 1 aylık sürede iki ülkenin mutabakattaki maddelere uyup uymadığına bakılacak.

Irak, Libya, Kafkasya, Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de masada olacak.

# istanbul # rusya # libya # iran # suriye # terör # terörle mücadele # isveç # nato # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # astana # Temmuz # tahran # finlandiya # kafkasya # Tahran Uluslararası Konferans Salonu # İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin