Varank'tan Babacan'a tekstil göndermesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’da Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın açılışında konuştu. Tekstil sektörünün orta vadede ihracat hedefinin 40 milyar dolar olduğunu belirten Varank, bunun 37-38 milyar dolarlık kısmına da ulaşıldığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’da Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın açılışında konuştu. Tekstil sektörünün orta vadede ihracat hedefinin 40 milyar dolar olduğunu belirten Varank, bunun 37-38 milyar dolarlık kısmına da ulaşıldığını söyledi:

- Bakıyorsunuz yine siyaset yapanlar var. Ekonomi bakanlığı yapanlar var. Zamanında sizleri toplayıp Ali Babacan ne diyordu? 'Bırakın kardeşim tekstil sektöründen çıkmanız lazım'. 'Bu işler artık bitecek' diye sizlerle toplantı yapmıyor muydu? Ama biz bunlara kulak vermedik. Biz bunları dikkate almadık. İşte tekstil sektörü şu anda dış ticaret fazlası veren en önemli sektörlerimizin başında. Ve biz 84 milyonluk bir ülkeyiz. Bizim emek yoğun sektörlere ihtiyacımız ar. Tekstili bitirirsek konfeksiyonu bitirirsek biz bu istihdamı nasıl sağlayacağız?
# istanbul # mustafa varank # tekstil # tekstil sektörü # Sanayi ve Teknoloji Bakanı