TESK'ten hükümete küçük esnafı koruyacak yasa talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkan Bendevi Palandöken, enflasyonu düşürmek için hükümetin attığı adımlara esnafın da destek verdiğini belirtti. Büyük marketler karşısında küçük esnafın haksız rekabetle perişan olduğunu belirten Palandöken, hükümetten yasa çıkarılmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkan Bendevi Palandöken, enflasyonu düşürmek için hükümetin attığı adımlara esnafın da destek verdiğini belirtti. Büyük marketler karşısında küçük esnafın haksız rekabetle perişan olduğunu belirten Palandöken, hükümetten yasa çıkarılmasını istedi:

- Hükümetimiz enflasyonu düşürmek istiyor. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Esnafın zaten kar marjını biliyorsunuz. Yüzde 10, yüzde 5 hatta aldığımız fiyata satmaya gayret ediyoruz ama maalesef vitrinlerde görüyorsunuz 'indirim yüzde 50+40' diyor. Böyle bir kazanç olur mu, böyle bir indirim olur mu? tuzak. Artık marketler kendi aralarında anlaşmışlar, birisi yağ grubu, birisi deterjan grubu, diğeri temizlik malzemelerinin farklı versiyonlarını satıyor. Şimdi tam kırtasiye mevsimi. Esnaf borçlandı, kırtasiye malzemesi aldı ama onlar da hemen buna döndü. 3 gün sonra göreceksiniz bizim kırtasiyeciler hiçbir şey satamayacak. Onlar fiyatları kıracak ve satacaklar. Yani bizim aldığımız fiyatın altında satılması mümkün mü? Biz tek başımıza dükkanı bekliyoruz onlar insan da çalıştırıyor. Bu haksız rekabet esnafı perişan ediyor. Biz devletimizin yanında olmakla birlikte enflasyonu düşürmek için çare arıyoruz. Yasa çıksın, bunlar yağı yok zamanında 3 katına çıkarmasın.
# türkiye # indirim # hükümet # esnaf # yasa # TESK # kırtasiye # rekabet # bakkal