Selçuk Bayraktar: "Dünyada Türk SİHA'ları konuşuluyor"

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest 2022 kapsamında Samsun'da konuştu. Selçuk Bayraktar, "İsviçre saati gibi Türk SİHA'ları tüm dünyada konuşuluyor" dedi.

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest 2022 kapsamında Samsun'da konuştu. Selçuk Bayraktar, "İsviçre saati gibi Türk SİHA'ları tüm dünyada konuşuluyor" dedi.

Türkiye'nin mevcutla yetinmeyip daha fazlasını nasıl üretebileceğinin yollarını araması gerektiğini belirten Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

- Geleceği tümüyle insansız hava araçlarının, insansız savaş uçaklarının domine edeceğini bekliyoruz. Bütün teknoloji buna doğru gidiyor. Sadece havada da değil, karada denizde de böyle olacak. Yurt dışından gelecek ya da gelmeyecek sistemler açıkçası bizi ilgilendirmiyor. Allah'a şükür bugün yurt dışından gelen SİHA’lar olsaydı bunları göremeyecektik. Belki vermemeleri daha iyidir. Milli savunma sanayimiz acısından iyidir. Bugüne kadar bizi bu aşamaya getirmeyen neydi diye sormak gerekir. Niye bir Türk evladı dünya niteliğinde bir teknolojiyi geliştiremez. Buna inanmak gerek. Sonra büyük bir özveriyle, ruhla hayatını adaman lazım. Baykar'ın hikayesine bakın, Özdemir Bayraktar, ben, abim ve annem iş yerinde halen daha yaşıyorlar. Babam ölene kadar iş yerindeydi. 'Biz zaten yapamayız' algısı. TEKNOFEST'i neden yapıyoruz. İşte tam da bu nedenden yapıyoruz. Tam da bunun yıkıldığı yer TEKNOFEST. Futbolda elde ettik, kebapta elde ettik. Neden SİHA'larda elde etmeyelim? Çünkü kimse inanmadı. Şimdi çok daha fazlasını nasıl yapacağız?
# türkiye # bayraktar # milli # türk # Bir # savunma # çok # Teknofest karadeniz # teknofest karadeniz samsun # teknofest karadeniz bayraktar # teknofest karadeniz selçuk bayraktar # teknofest karadeniz program # teknofest karadeniz nerede # teknofest karadeniz programı # teknofest karadeniz ne zaman # teknofest karadeniz 2022 nerede