Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüdü. Rakamları değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Büyümedeki başarı Türkiye Ekonomi Modeli'nin kazanımıdır" dedi.

TÜİK Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla rakamlarını açıkladı. Verilere göre Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüdü.

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; finans ve sigorta faaliyetleri %26,6, hizmet faaliyetleri yüzde 18,1, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 11,0, sanayi yüzde 7,8, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 5,3, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 4,1, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 1,9 ve kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 1,7 arttı.


Tarım, ormancılık ve balıkçılık yüzde 2,9 ile inşaat sektörü ise yüzde 10,9 azaldı.


Büyüme rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Büyümedeki başarı Türkiye Ekonomi Modeli'nin kazanımıdır" dedi. Türkiye'nin, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olduğuna dikkat çekti.



Öte yandan büyüyen ekonomi yılın ilk yedi ayında yüzde 143,7 açık verdi. 25 milyar 510 milyon dolar olan dış ticaret açığı, 62 milyar 177 milyon dolara yükseldi.

# türkiye # ekonomi # tuik # ücret # büyüme # Büyüme rakamları # işçi # ilk # iş gücü # kaynak # gayri safi milli hasıla