Putin'den AB'ye 'enerji krizi' yanıtı

Avrupa Birliği’nin enerji krizi konusunda Rusya’yı suçlamasına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den tepki geldi. Avrupa'daki enerji krizinin askeri operasyondan çok daha önce başladığını söyleyen Putin, "Durum sizin için çok kötüyse, Kuzey Akım 2’ye yönelik yaptırımlarını kaldırın. Sadece düğmeye basın ve sevkiyatlar başlar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB'nin Rusya’ya yönelik enerji krizi suçlamalarına yanıt verdi.

Avrupa'daki enerji krizinin özel askeri operasyonun başlamasıyla değil, çok daha önce başladığını vurgulayan Putin, “Bu tür suçlamalar, AB'nin kendi ülkelerindeki öfkeli vatandaşlarından korunmasını sağlamak için yapılıyor.” dedi.

Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatının Polonya’nın yaptırımları ve Ukrayna’nın üzerinden geçen gaz miktarını azaltması nedeniyle etkilendiğini de vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı, "Durum sizin için çok kötüyse, yıllık 55 milyar metreküp kapasiteye sahip Kuzey Akım 2’ye yönelik yaptırımlarını kaldırın. Sadece düğmeye basın ve sevkiyatlar başlar" dedi.

# rusya # Ukrayna # Putin # avrupa # ab # vladimir putin # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # Polonya # doğal gaz sevkiyatı # özel askeri operasyon