Atalay'dan taşeron ve EYT açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, emeklilikte yaşa takılanlar ve taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi çalışmalarının zaman kaybetmeden yapılması gerektiğini belirtti. Atalay, örgütlenmenin önündeki engellemelerin kaldırılması ve işçilerin de sendikalı olması için çağrı yaptı.

Emek cephesinin yakıcı gündeminin vakit kaybetmeden ele alınması için çağrı yaptı, hükümete seslendi:

- Haydi KİT'leri bir ay sonra kadroya geçirdiniz, onun dışında kiralık araçlar, ambulanslar var, aklınıza ne geliyorsa hepsi var. Bunlar kalacak. Yine bunları konuşmaya devam edeceğiz.


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Tarım İşçileri Sendikası’nın Ankara’daki genel kurulunda konuştu. Atalay’ın gündeminde vergi kesintileri, taşeron işçilere kadro düzenlemesi ve emeklilikte yaşa takılanlar vardı:

- Diyoruz ki 'Ocak ayında aldığımız maaşı aralık ayında da verin.' Vergiyle ilgili geçen hafta bir girişim yaptık. 3-5 senedir konuşuyoruz. Ülkenin gündeminde tutmaya devam ederiz ta ki çözülene kadar…


Emeklilikte yaşa takılanlar ile taşeron işçilere kadro çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesini de istedi konfederasyon genel başkanı:

- 2018'de 700 bine yakın taşeron işçi kadroya geçti, KİT'ler kaldı. 70 bin kişi var, bunları kadroya geçirin. Talebimiz, bir tane taşeron dışarıda kalmadan hepsini devletin çatısı altına alın. EYT ile ilgili bir tane EYT'li dışarıda kalmadan bu yasayı çıkarın.


Atalay, işverenin örgütlenmeye yönelik engellemelere son vermesi gerektiğini de vurguladı. Konfederasyon genel başkanı işçilere "örgütlenme" çağrısı yaptı:

- Talebimi burada siyasilere, Meclis'e bir daha yineliyorum. İktidarı, muhalefeti, bir grup toplantısında çıkıp desinler ki 'İşçiyi örgütlendi diye kapının önüne koymayın, işçilere mobbing uygulamayın.' Hepiniz iş yerlerinde örgütlenin.
# ankara # meclis # Emeklilikte yaşa takılanlar # ergün atalay # Bir # emeklilik # taşeron işçiler