On binlerce öğretmeni ilgilendiren kanun teklifi TBMM'de

Meclis, 1 haftalık tatilin ardından yoğun mesaisine devam edecek. Bu hafta Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi Genel Kurul’un gündemine gelecek. Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ da Genel Kurul'da yemin edecek. Komisyonlar da çalışmalarını sürdürecek.

1 haftalık tatilin ardından Meclis çalışmalarına devam edecek.

Meclis Genel Kurulu’nun mesaisi 1 Şubat Salı günü başlayacak. On binlerce öğretmeni ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Genel Kurul'a gelecek.

Teklifle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek. Aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları getirilecek.

10 yıldır öğretmenlik yapan ve sınavı başarıyla geçen uzman öğretmenlerin maaşlarında bin lira artış olacak. 10 yıllık uzman öğretmenler, başöğretmen unvanı alabilecek. Teklifle öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge getirilmesi de öngörülüyor.

Abdulhamit Gül'ün görevden af talebinin kabul edilmesiyle birlikte Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ da Genel Kurul'da yemin edecek. Böylece Bekir Bozdağ'ın milletvekilliği de düşmüş olacak. Meclis'te Anayasa Komisyonu ve Karma Komisyon başkanlığını yürüten Bozdağ'ın yerine komisyon başkanlığı için seçim yapılması da bekleniyor.

Bu hafta ayrıca Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu raporunun da Genel Kurul’da görüşülmesi tahmin ediliyor.

Komisyonlar da bu hafta çalışmalarını sürdürecek. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Alt Komisyonu 1 Şubat Salı günü saat 10’da Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. gündemiyle toplanacak. Komisyon, 2 Şubat Çarşamba günü saat 10’da Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, saat 11.30’da ise Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’yi ele alacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu da 2 Şubat Çarşamba günü saat 14.30’da toplantı yapacak. Toplantıda memur sendika konfederasyonlarının temsilcileri dinlenecek.

# türkiye # bekir bozdağ # Kamu # abdulhamit gül