Türk-İş açlık sınırını açıkladı

Türk-İş, Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasını yayımladı. Ankara'da aralık ayında 4 bin 13 lira olan açlık sınırı, ocakta 4 bin 249 liraya, yoksulluk sınırı ise 13 bin 843 liraya yükseldi. Ocak ayında başkentte gıda fiyatları aylık yüzde 3,71, yıllık yüzde 59,67 arttı.

Türk-İş, Ankara için Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasını yayımladı. Geçen aralık ayında 4 bin 13 lira olan açlık sınırı ocak ayında 4 bin 249 liraya yükseldi.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 3,71 oldu. Son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 59,67 olarak hesaplandı.

Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı da 13 bin 843 liraya ulaştı.

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 5 bin 587 lira oldu.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 4 bin 249 lira. Yani tutar, asgari ücretin sadece 3 lira altında.

# Ankara # sağlık # ankara # türk # Konut # eğitim # Asgari ücret # ocak # türk iş # anket # ulaşım # Gıda # Aralık # giyim # araştırma # açlık sınırı # Yoksulluk Sınırı # asgari harcama