''Çözüm Bekliyoruz''

Elektrik tarifesinde yapılan indirim esnaf için fayda sağlamadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın aylık ortalama 800 kilowatt elektrik tükettiğini belirtti. Bu koşullarda kademeli tarifenin 150'den 210 kilowatt seviyesine çıkartılmasını yetersiz bulduklarını söyleyen Palandöken, zor günler geçiren esnaf için kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın verdiği bu müjde esnaf açısından çözüm olmadı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kademeli elektrik tarifesinde düzenleme yapılmasa da esnafın faturalarının yüksek olduğunu belirtti.

Palandöken şunları söyledi:

- Esnaf birikmiş borçlarını da ödemeyemiyor. kiradan çok elektirik doğalgaz faturası geliyor. Yapılandırmaları bozluyor. Esnafın durumu çok vahim. Pandemi sürecinden bu güne kadar işlerinde artış gözlenmediği gibi fiyatlaron ve enflasyonun da yüksek olması sonrası müşteri de gelmez oldu.

Palandöken, esnaf için yeni bir düzenleme daha yapılmasını talep etti:

- Bir an evvel zamların geri alınması, belirli süre bunların sübvans edilemsi, işler açıldıktan sonra esnaf için tarafilerde ödeme modeli oluşturulması, esnafın mağduruiyetinin giderilmesiyle ilgili çözüm bekliyoruz.

# türkiye # erdoğan # elektrik # tayyip erdoğan # esnaf # TESK # bendevi palandöken # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # faturalar