Yanıltıcı reklamlara 'efsane' ceza

Tüketimi teşvik eden yanıltıcı 'efsane cuma'' ve 'şahane cuma' gibi reklamlara Rekabet Kurulu'ndan ceza yağdı. Kurul, yanıltıcı reklamlara yönelik 20 dosyaya yaklaşık 3 milyon 7 yüz bin lira ceza uyguladı.

Tüketimi teşvik eden yanıltıcı reklamlara Rekabet Kurulu'ndan ceza geldi.

‘efsane cuma’ ve 'şahane cuma' olarak adlandırılan bazı indirim dönemi kampanyalarının tüketiciyi yanılttığı tespit edildi. Reklam Kurulu yanıltıcı reklamlara yönelik 20 dosyaya 3 milyon 7 yüz bin liralık ceza uyguladı.

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, şubat ayı toplantısında 202 dosyayı değerlendirmeye alındı. Görüşülen 200 dosyadan 186'sının mevzuata aykırı olduğu tespit edildi.

Dosyalardan 128'ine durdurma cezası, 58'ine ise 6 milyon 923 bin 147 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. 2 dosya için de erteleme kararı çıktı.

Görüşülen dosyalar içinde indirimli satış reklamları da yer aldı. 55 dosyadan 2'si mevzuata aykırı bulunmazken 33 dosyada durdurma cezası, 20 dosyada da toplam 3 milyon 7 yüz bin lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı 1 Mart itibariyle indirimli ürünlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre indirimin oranı ve miktarı belirlenirken ürünün son 30 gün içindeki en düşük fiyatı esas alınacak. Gerçekle alakası olmayan sahte indirimler yapılamayacak.

# reklam # Cuma # ceza # rekabet kurulu # efsane cuma