TURKOVAC Omikron'a karşı geliştiriliyor

Yerli aşı Turkovac Omikron varyantına karşı geliştiriliyor. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca, “Mart ayında Omicron varyantına yönelik Turkovac aşısını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Koca, artan vaka sayılarına karşı tedbirlerin alınıp alınmayacağı konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Genetiği değişmiş virüse karşı Türkiye yeni adımlar atıyor. Turkovac, Omicron varyantına karşı da geliştiriliyor.

”YERLİ AŞI OMİCRON’A KARŞI GELİŞTİRİLİYOR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 16 Şubat’ta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ulusal Kanal’ın da arasında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, yerli aşı Turkovac’ın genetiği değişmiş virüslere karşı etkili olması için hayvan üzerinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu:

Turkovac’ın Omicron ile ilgili virüs izole edilmişti hayvan çalışmaları bitmek üzere. Mart ayına da Omicron varyantına yönelik Turkovac aşısını tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Turkovac, devlet hastanelerinde uygulanmak üzere bugünden itibaren sevkiyat başlayacak. Gelecek haftadan itibaren de sadece eğitim ve araştırma ya da şehir hastanesi değil ilçelerde de uygulanacak.

”24 ŞUBAT'TA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ"

Bakan Koca, son haftalarda artan günlük vaka sayılarına ilişkin de konuştu:

Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Yoğun bakıma yatış yüzde 15 oranında azaldı. Gelecek hafta Çarşamba günü bu konu ile ilgili bundan sonraki süreci daha net ifadelerle anlatacağız.

BAKAN KOCA'DAN AŞI ÇAĞRISI

Bakan Koca, salgınla mücadelenin etkili silahı olan aşı konusunda da yurttaşlara çağrı yaptı. Koca, “Sırası gelen tüm vatandaşlarımız lütfen aşısını yaptırsın” dedi.

# sağlık # pandemi # türkiye # koronavirüs # vaka # aşı # hayvan # sağlık bakanlığı # fahrettin koca # Devlet # Ulusal # Turkovac # salgın # bakan # vaka sayısı # 16 Şubat # son # sinovac # kanal # günlük # omikron varyantı