Bakan Dönmez açıkladı: ''Denetimleri sıklaştıracağız'’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da bir kez daha yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili konuştu. Bakan Dönmez, "Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine asla izin veremeyiz. Soruşturma sonucuna göre şirkete gereken tüm yaptırımları uygulayacağız." dedi.

Isparta'da yaşanan elektrik kesintileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den açıklama geldi. Soruşturma başlatıldığını söyleyen Bakan Dönmez, şirket için yaptırım mesajı verdi.

Özelleştirme Isparta’yı karanlıkta bırakmış, kente ancak 4 günün ardından elektrik verilebilmişti. Bakan Dönmez, kentte TEİAŞ 7. Bölge Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledi.

Bakan Dönmez, bölgenin enerjilendirmesinde tespit ettikleri tüm eksiklerle ilgili gerekli talimatı verdiklerini söyledi.

Dönmez, bakım onarım çalışmaları, personelin niteliği ve sayısının yanı sıra yöneticilerin bu konudaki yetkinliğini de değerlendirdiklerini belirtti. Yetersiz bir durumu olan herkesin bu yaptırım kapsamına gireceğini bildirdi.

Bakan Dönmez, 2 Mart itibarıyla da kent ve çevresinde yoğun kar yağışı ve buzlanmadan kaynaklanan hasarın boyutunun geçen ayki hasarlara göre daha az olduğunu belirtti.

Dönmez, fatura tahsilâtının ertelenmesi uygulaması ile ilgili soruyu da yanıtladı.

# açıklama # ısparta # Fatih Dönmez # yaptırım # enerji # Denetim # basın toplantısı # teiaş # mart