Turizmcilerden elçi Bodnar'a tepki

Günlerdir kışkırtıcı açıklamalar yapan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın bu kez Türk turizmcileri hedef aldı. Bodnar’ın haddini aştığını belirten turizmciler, “Ukrayna Büyükelçisi kendi ülkesinin sorunlarıyla ilgilensin” sözleriyle Bodnar'a tepki gösterdi.

Ukrayna Büyükelçisinin Ankara ve Moskova arasındaki turizm iş birliğini hedef almasına tepki gecikmedi.

Rusya’nın başlattığı askeri operasyonun ardından kışkırtıcı açıklamalar yapan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, bu kez turizmi hedef aldı. Bodnar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile görüşmesinden rahatsız oldu.

Seyahat acentelerine TÜRSAB ile çalışmama çağrısı yapan Bodnar’a yanıt yine turizmcilerden geldi. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve aynı zamanda turizmci Selçuk Selvi, konuyu Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Türkiye'nin Rusya ile turizm iş birliğinin baltalanmak istendiğini belirten Selvi, Ukrayna Büyükelçisinin haddini aştığını vurguladı:

- Rusya ile büyük turizm pazarımız var. 2019' 6.8 milyar Rus geldi. Seyahat acenteleri olarak biz öncelikle ülkemizin menfaatini düşünürüz. Seyahat acenteleri olarak da Ukrayna büyükelçisi kendi sorunlarıyla ilgilensin.
- Büyükelçi olarak haddini aşan ifade olmuş. Turizm sektöründe hizmet veriyoruz. TURSAB da haliyle görüşmeler yapıyor. Ayrıca önce bilgi alan Rus büyükelçi. Ama bu olmasa da Türkiye olarak gelen turistleri misafir ediyoruz.
# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # ulusal kanal # turizm # Vatan # rus # türsab # askeri