İzmir'de ulaşıma zam

İzmir’de ulaşıma zam yapıldı. İzmirliler minibüs ile yapacakları yolculukta yüzde 50, toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklarda yüzde 38 zamlı ücret ödeyecek.

Fiyat artışları vatandaşın ekonomisini olumsuz etkiliyor. Zamlara bir yenisi de İzmir’de eklendi. Artık İzmirliler ulaşımda zamlı tarifeyle yolculuk yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi mart ayı toplantısında ulaşıma yapılacak zamları ele aldı. İlk zam görüşmesi minibüs ücretleri oldu.

5 lira olan indi bindi ücretleri yüzde 50 zamlanarak 7.5 liraya yükseldi. Artık İzmirliler en kısa mesafeyi minibüsle 7 buçuk liraya gidecek. Bu karar 21 Mart itibariyle uygulanacak.

Toplantıda toplu ulaşıma da yüzde 38 zam kararı çıktı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu ulaşım araçlarına tam biniş ücreti 4.70 liradan 6 buçuk liraya Toplu ulaşımda zamlı tarife 20 mart itibariyle uygulanacak.

Toplantıda toplu ulaşım ücretlerine ayrıca her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılması kararlaştırıldı.

Oy çokluğu ile alınan ulaşım zammı kararlarında hükümet üyelerinin ret, İzmir Büyükşehir ve CHP'li ilçe belediye başkanları kabul oyu verdi.

# İzmir # izmir # chp # İzmir Büyükşehir Belediyesi # ekonomi # fiyat # zam # Tunç Soyer # Otobüs # minibüs # belediye # ulaşım # mart # lira # tüfe # tarife # TEFE