Yeni destekler üreticiye memnun etti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere kredi, tarımsal sulama ve güneş enerjisi desteğini açıkladı. Desteklerden faydalanacak olan üreticiler Ulusal Kanal'a konuştu. Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu açıklamayı olumlu bulduklarını, ancak desteklerin miktarını ve nasıl uygulanacağını henüz bilmediklerini söyledi. Desteğin çiftçi için can suyu kadar önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarım sektörünü yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Tarımsal sulama tesisleri tamamlanacak, güneş enerjisi için çiftçilere destek verilecek, hazine destekli kredilerin üst limiti artırılacak.

Erdoğan'ın sulama projeleriyle ilgili açıklaması, geçen yıl kuraklık nedeniyle büyük kayıp yaşayan tarım sektöründe olumlu karşılandı.

Ancak destekler konusunda tarım sektörünün temsilcileri ayrıntıların ve destek miktarlarının bir an önce netleşmesini bekliyor.

Aydın-Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, güneş enerjisi desteğini merakla beklediklerini söyledi.

# aydın # erdoğan # ekonomi # cumhurbaşkanı # üretici # çiftçi # enerji # Tarım # ziraat # kuraklık # sulama # Güneş Enerjisi # Mehmet Kendirlioğlu