Zincir marketlere ikinci soruşturma

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, zincir marketlere başlatılan 2. soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. ikinci soruşturmanın ilkinden daha büyük olduğunu söyleyen Küle, zincir marketler ile ilgili kartel ve yeniden fiyat belirleme iddialarının olduğunu belirtti. Rekabet Kurumu Başkanı, soruşturma ile ilgili üç büyük grubun uzlaşma başvurularını da reddettiklerini açıkladı.

Zincir marketlere yönelik ikinci soruşturma devam ediyor.

Dünya gazetesine konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle,ilkinden daha büyük olan ikinci soruşturmayla ilgili raporun nisan ayı içinde tamamlanacağını açıkladı.

Soruşturmada 15 büyük tedarikçi ve çok büyük şirketlerin de olduğunu söyleyen Küle, üç büyük şirketin uzlaşma için geldiğini ancak teklifi reddettiklerini kaydetti.

Çok daha kapsamlı olan ikinci soruşturmada, hem yeniden satış fiyatlarını belirleme ihlali, hem de kartel iddiaları yer alıyor.

Zincir market soruşturmalarına ilişkin önemli bilgiler veren Küle, firmaların doğrudan birbirleriyle ilişki kurmadan, bir aracı vasıtasıyla iletişim kurabildiklerini de söyledi.

# soruşturma # dünya # Fahiş fiyat # zincir market # rekabet kurumu # Zincir # dünya gazetesi