Rus turistleri Türk Hava Yolları taşıyacak

Rusya yaptırımları Rus turistleri Türkiye'ye yöneltiyor. Türk Hava Yolları da bu harekete geçti. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini ve THY'ye ait 70 uçakla Rus turistleri taşıyacaklarını söyledi. Bolat, ''Turizm Bakanlığı bu yıl 6.5-7 milyon olan Rus turist beklentisinin yarısını bu yolla getirmeyi planlıyor.'' dedi.

Batı'nın Rusya yaptırımları nedeniyle Rus Turistler Türkiye'ye yöneliyor. Türkiye'nin dünya çapındaki markası Türk Hava Yolları da bu konuda harekete geçti.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Turizm Bakanı’yla yapılan görüşmeler sonucunda Rus turistlerin, Türk mülkiyetindeki uçaklarla ülkeye getirilebileceğini söyledi:

- Bize Rusya'dan her sene charter uçuşlarla gelen turistler vardı ve onları biz taşımıyorduk, Rus operatörler taşıyordu. Bu şartla geliyorlardı. Yaptırımlar nedeniyle operatörler turistleri getiremeyince biz getirebilir miyiz diye bir takım formüller üzerinde çalıştık. Turizm Bakanı ile konuştuğumuzda, Rus turistlerin Türk mülkiyetindeki uçaklarla ülkeye getirilebileceği ortaya çıktı.

Bolat, THY bünyesindeki 70 uçakla 3 milyon Rus turisti taşımayı planladıklarını duyurdu:

- Bizim 70 tane kendi mülkiyetimizde uçağımız var. Bu uçaklarla taşıyabileceğiz. Turizm bakanlığı bu yıl 6-7 milyon olan Rus turist beklentisinin hiç değilse yarısını taşımayı yani 3 milyon Rus turist taşımayı planlıyor.
# türkiye # rusya # türk # uçak # dünya # turist # turizm # rus # turizm bakanı # rus turist # Turizm Bakanlığı