Milli Teknoloji atağı: Teknogirişim Ofisi kurulacak

Türkiye’de Teknogirişim Ofisi kuruluyor. Kurulacak olan ofisle teknoloji ekosisteminin gelişmesi ve girişimlerin var olan desteklere daha kolay ulaşması hedefleniyor.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu kapsamında teknoloji girişimciliğini güçlendirici stratejiler uygulamaya alınacak. Bu kapsamda Türkiye'de Teknogirişim Ofisi kuruluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde yapılacak çalışmalarla, uluslararası arenada yüksek rekabet gücüne sahip teknoloji girişimciliği ekosistemi oluşturulacak.

Ofis, farklı girişim aşamaları için hibe destekleri, kredi garantörlüğü, mentörlük hizmeti, etkinlik, altyapı ve arayüz destekleri gibi konularda tek durak olarak yapılandırılacak.

Bu alanda ekosistemin gelişimini desteklemek amacıyla tanıtım, etkinlik gibi faaliyetlerin yürütülmesi ve desteklenmesi de Ofisin görevleri arasında yer alacak.

Teknoloji tabanlı faaliyetlerle yüksek katma değer üreten girişimlerin tespiti için "Teknogirişim Rozeti" uygulaması hayata geçirilecek.

"Teknogirişim Rozeti"ne sahip firmalara, devlet destek ve teşviklerinden yararlanma noktasında çeşitli kolaylık ve ayrıcalıklar sağlanacak. Söz konusu uygulama, teknoloji ekosisteminin gelişiminin izlenmesine de imkan tanıyacak.

# teknoloji # Girişimcilik # destek