Enerji krizinin derinleştiği Avrupa'da evsiz sayısı artıyor

Dünya Evsizler Günü" olarak belirlenen 10 Ekim'de küresel evsizlik sorununa farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Dünyada başta işsizlik olmak üzere pek çok sebepten dolayı sokaklarda yaşamak zorunda kalıyor.

İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya…. Avrupa’da enerji krizi derinleşiyor, fakirlik artıyor. Başta işsizlik olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı sokaklarda yaşamak zorunda kalanlara her gün yenileri ekleniyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, sokaklarda kalan vatandaşlar zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Almanya'da 45 bin evsiz sürekli olarak sokakta uyuyor.

İspanya'nın başkenti Madrid’de sokakları mesken edinen evsizler, kış koşullarının kendini iyice hissettirmesiyle kapalı alan aramaya başladı. Yardım kuruluşlarının sağladığı gıda paketleriyle günlük ihtiyaçlarını karşılayan evsizlerin büyük çoğunluğu işsiz ve göçmenlerden oluşuyor.

İtalya’da caddelerin ve meydanların görünmeyen sahipleri; evsizler… Ülkede 50 binden fazla evsiz, sokaklarda hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Soğuk ve yağışlı havalar, evsizlerin yaşam koşullarını daha fazla zorlaştırıyor.

Başkent Roma ve Milano'nun cadde, sokak ve meydanlarında yaşamlarını zor şartlarda sürdürüyor. Evsizlerin arasında çok farklı milletlerden göçmenlerin yanı sıra farklı nedenlerle sokakta yaşamak zorunda kalan İtalyanlar da bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok eyalet uluşturucu batağında… ABD’deki evsizlerin büyük bir bölümünü, madde bağımlıları oluşturuyor.

Ülkede uyuşturucu bağımlılığı günden güne artıyor. Özellikle Philadelphia'da  , ABD'nin "doğu yakasındaki en büyük eroin pazarı" olarak bilinen Kensington bölgesindeki sorun büyümeye devam ediyor…

Madde bağımlısı evsizler için faaliyet yürüten Prevention Point Philadelphia adlı kuruluş,
kentte son 12 ayda 10 milyon kullanılmış şırınga toplandığını açıkladı. Kentte, kuruluştan yardım alan bağımlı sayısının ise son 3 yılda 3 katına yükseldiği belirtildi.

# Evsizler