Eski Alman komutandan Batı'ya nükleer uyarısı: “Nükleer bir savaş Avrupa’yı imha eder”

Eski NATO Askeri Komitesi Başkanı Harald Kujat, Ukrayna’daki durumdan Batı’nın sorumlu olduğu söyledi. Daha önce sağlanan anlaşmayı bozan tarafın Batı ülkeleri olduğunu vurgulayan Kujat, “Nükleer bir savaş Avrupa’yı imha eder” dedi.

Batı’nın Ukrayna siyasetine ağır eleştirilerden biri, Alman ordusunun ve NATO komutasının en tepesinde bulunmuş bir isimden geldi. Eski Almanya Genelkurmay Başkanı ve NATO Askeri Komitesi Başkanı General Harald Kujat, Ukrayna’da yaşananlardan tamamen Batı’nın sorumlu olduğu söyledi.

Alman N-TV kanalına konuşan General Kujat, Ukrayna sahasında çatışmaların genişlediğine dikkati çekti. Kırım’ı Rusya’ya bağlayan Kerç Köprüsü’ne yapılan saldırıyı “suikast” olarak niteledi. “Rusya'nın füze saldırıları bu suikasta direkt bir yanıttı” ifadelerini kullanan Kujat, Kerç saldırısından ve çatışmanın yoğunlaşmasından Ukrayna’yı sorumlu tuttu.

General Kujat, ABD ve Batı’nın “nükleer savaş” söylemlerini gündemde tutmaya çalıştığını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamalarını örnek gösterdi. Kujat, “Bunlar çok tehlikeli söylemler ve batılı hükümetlerin gerilimin tırmanmasına karşı hiçbir siyaset ortaya koymamaları hayret verici… “ dedi.

Kujat, Kiev’e sürekli ve giderek daha fazla silah vermenin çatışmayı tırmandırdığını söyledi. Ukrayna’daki durumdan Batı’nın sorumlu olduğu belirtti. Daha önce sağlanan anlaşmayı bozan tarafın Batı ülkeleri olduğunu vurgulayan Alman General, ABD ve Batı’yı uyararak, “Nükleer bir savaş Avrupa’yı imha eder.” ifadelerini kullandı.

# almanya # nato # batı # Ukrayna