Libya’dan Yunanistan'a sert tepki: ''Egemenliğimize yönelik eylemlere izin vermeyiz''

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya’da meşru hükümeti yok sayarak, ABD’nin güdümündeki darbeci Hafter ile görüştü. Yunan bakana, Libya hükümetinden sert tepki geldi.

Yunanistan’ın Hafter kışkırtması, Libya’da büyük tepki çekti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya ziyareti sırasında ülkenin meşru başkenti Trablus’ta uçaktan inmeyi reddederek, Bingazi’de darbeci Hafter ile görüştü.

Yunan Bakanın, ülkenin meşru yönetimini yok sayarak, ABD güdümündeki bölücü unsurlarla temas kurmasına Libya hükümetinden tepkiler peş peşe geldi. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Libya devletine ve egemenliğine yönelik eylemlere izin vermeyeceklerini vurguladı.

Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş da Dendias'ın uçaktan inmeyi reddetmesinin diplomatik olmayan bir eylem olduğunu söyledi. Hükümetin, Libya'nın egemenliğine saygı duymayan herhangi bir ülkeyle anlaşma yapmayacağının altını çizdi.

Öte yandan Yunanistan’ın Trablus Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Libya hükümet Sözcüsü Muhammed Hammude, Libya'nın Atina'daki maslahatgüzarının da istişare için geri çekilmesi kararı alındığını açıklamıştı.

# yunanistan # libya # nikos dendias # Muhammed Hammude # Halife Hafter