Türk Eğitim-Sen'den "tayin hakkı" itirazı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mevcut durumda 3'üncü yılın sonunda kadroya geçen öğretmenlerin, eş durumundan dolayı mazeret tayini hakkı kullanabilecekken yeni düzenlemeyle bunun 4'üncü yılın sonuna bırakıldığını söyledi.

Sözleşmelilere kadroda tayin hakkı ile ilgili eğitim sendikalarından itiraz geldi.

"4. YILDAN SONRA TAYİN HAKKI OLUYOR"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Meclis'e sunulan sözleşmelilere kadro kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı. Geylan, kadroya alınacak eğitimcilerin tayin haklarında geriye gidiş olduğunu söyledi:

- Hali hazırdaki mevzuata göre öğretmenlerimiz,3+1 çakılı sözleşmeli olarak atanmaktadır. Göreve başlayan öğretmenlerimiz 3 yıl sözleşmeli 1 yıl da kadrolu olarak atandıkları yerde görev yaptıktan sonra tayin hakkına kavuşmaktadır. Ancak 3. yılın sonunda kadroya geçen öğretmenlerimiz, eş durumundan dolayı mazeret tayini hakkını kullanabilmektedir. Fakat yeni getirilecek düzenlemeyle, mazeret tayinleri dahil 4. yılın tamamlanmasıyla yapılabilecektir. Teklif yasalaşırsa öğretmenlerimiz 4 yılını doldurduktan sonra... Yani 2 yıl sonra mazeret tayini hakkını kullanabilecektir.

Bu durumu kabul etmediklerini belirten Geylan, "Yasa koyucu, çalışanların mevcut hak ve kazanımlarını geriye götüren bir düzenleme yapamaz" dedi. Sendika Başkanı, komisyon görüşmelerinde bu durumun düzeltilmesi için milletvekillerine çağrı da yaptı.

# Türk Eğitim-Sen # Talip Geylan