Akdeniz'de ihracatçıların sorunları hâlâ çözüm bekliyor

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesinde ihracatçılar, 2022 yılını pek çok sorunla kapattı. Sınır kapılarında karşılaşılan engellerden girdi maliyetlerindeki artışlara, mali kaynağa erişimden kurlara kadar sorunlar hâlâ çözüm bekliyor.

Ürünlerimize değer katıyor, ülkemize döviz kazandırıyorlar. Ancak türlü zorluklarla baş etmeye çalışıyorlar. Batı Akdeniz’in ihracatçıları, 2022 yılını pek çok sorunla kapattı. Enflasyon muhasebesine dönülmesinin zorunluluğuna dikkat çektiler.

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz bölgesinin ihracatçıları, 2022 yılı ihracatında geliri artırdı ancak ürün miktarında kayıp yaşadı. Bölgeden en çok Rusya’ya ürün gönderildi. Çok uzun yıllardır Çin ilk sıradaydı. Burada da kayıp söz konusu. Nedeni ise;

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, sorunları anlattı, çözümlere işaret etti, talepleri sıraladı.

Çavuşoğlu, ihracatçıların en büyük sorunu olarak mali kaynağa erişimi gösterdi.

Tesislerin sigortalanması konusunda da sorunlar yaşadıklarını söyleyen Çavuşoğlu, girdi maliyetlerindeki yüksek artışa dikkat çekti.

Çavuşoğlu, Bulgaristan sınırında yaşanan soruna değindi. Şu an geçici olarak çözüldüğünü ancak büyük kayıplara neden olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, bakanlıkların çözüm arayışında olduğunu belirtti. Taleplerini dile getirdi.

Onlar, ihracat hacmini de gelirini de artırmak istiyor. Bunun için de sorunlarına kalıcı çözüm, maliyetlerine de etkin destek bekliyorlar.

# Antalya # Batı Akdeniz # girdi maliyetleri