İstanbul Airshow Atatürk Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilere açtı

Salgının havacılık sektörü üzerindeki olumsuz etkilerinin azalmaya başlamasıyla birlikte dünya ortalamalarının üzerinde büyüyen Türk sivil havacılık sektörü İstanbul Airshow'da bir araya geldi.

Yolcu uçaklarından havalimanlarına, havacılık endüstrisinden iş jetlerine kadar tüm sektörün biraya geldiği İstanbul Airshow, Atatürk Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilere açtı.

İstanbul Airshow Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaplan'ın yanı sıra havacılık sektörü paydaşlarının katıldığı bir törenle açıldı.

Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 183 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, yıllardır süren ulaşım altyapısı problemini büyük ölçüde çözdüklerini söyledi.

İstanbul Havalimanı'nın bugün Avrupa havacılığının zirvesinde yer aldığını vurgulayan Karaismailoğlu, Türkiye'nin gökyüzünde kurduğu köprülerle havacılık alanında Avrasya bölgesinde lider, küresel bir havacılık merkezi haline geldiğini belirtti.

Ulusal Kanal’a konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, fuarın önemini anlattı.

# ulaştırma ve altyapı bakanı # türk hava yolları