Memur-Sen'den refah payı açıklaması

Aralık ayı enflasyonundan sonra yılın ilk 6 ayı için memur maaşları belli olacak. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Yalçın, Ocak ayında refah payı ile memurların alım gücünün yükseltilmesini istedi.

Memurlar refah payı talep ediyor.

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam için geri sayım sürüyor. Emekli ve memur maaş zamları için dikkatler 2023 yılına çevrildi.

Her yeni yılda devletin belirlediği oranda maaş zammı almaya hak kazanan memur ve emekliler, bu yıl yapılacak olan zam oranları için açıklamalara kilitlendi. Yıllık enflasyon oranlarının Aralık ayında açıklanmasının ardından 2023 yılının ilk 6 ayı için memur maaşları belli olacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili sosyal medya hesabından br açıklama yaptı. Yalçın, milyonlarca memur ve emeklisi için refah payı talep etti:

- Aralık enflasyonundan sonra yılın ilk 6 ayı için memur maaşlarındaki artış da belli olacak. Ek gösterge, sözleşmeliye kadro, 50D'nin 33/a'ya geçirilmesi gibi adımalr devam etmeli. Ocak'ta erfah payı ile memur gözetilmeli, alım gücü yükseltilmelidir.
# memur sen # memur # Ali Yalçın