Avrupa'daki PKK hakkında gerçekler: Emin Gürses anlattı

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses, PKK'nın Avrupa ülkelerinde nasıl barınmaya başladıklarını anlattı. Gürses, PKK'nın Avrupa'daki Kürtlere ait işyerlerinden haraç aldığını söyledi.

Fransa polisi ile PKK yandaşlarının arasında yaşanan gerilim konuşulmaya devam ediyor. Emin Gürses Avrupa'nın tüm başkentlerinde PKK'nın önü açık olduğunu belirtti. Gürses, "1989 Ağustosunda Avrupalılar bütün PKK’yı almaya başladı. 250 bin kişi PKK adına yurtdışına gitti ki mülteci olabilsinler diye. “Ben PKK’lıyım” diyen Avrupa’ya kabul ediliyordu." dedi. PKK terör örgütünün İngiltere, Almanya, Fransa hükümetleri tarafından desteklendiğini söyleyen Gürses şöyle devam etti:

Londra’da bir kilise var. Kliseyi kültür merkezine çevirmişler. Eskiden orada Kıbrıslı Türkler düğün vs organizasyonlar yapardı. Sonra Türkiye’nin solcuları orada faaliyetler gösterdi. 1989’dan sonra da PKK geldi orayı ele geçirdi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı Türkiye’deki bazı gazetecileri tur yaptırmış İngiltere’de “Bakın burada PKK yok” diye. Bizim gazetecilerde arabanın camında bakarak PKK olmadığını anlamışlar. Dediler ya “PKK’lıların gittiği yer kurşunladı” Zaten PKK o caddeyi hep haraca bağlamış. Sadece orası da değil. O bölgedeki bütün Kürt işyerlerini haraca bağlamış. PKK gidip Türk’ten, Arap’tan, İngiliz’den bir şey almıyor. Kürtlerin işyerlerinden haraç alıyor. Diyor ki: “Verin aidatımızı, biz sizin için savaşıyoruz” Bir gün Londra’ya Fransa’dan DHKPC’li geldi. Dedi ki: “Her yeri haraca bağlamışlar, biz en sonunda DHKPC’ye aidatımızı verdiğimizi söyledik” Sonra DHKPC İle PKK tartışmışlar. Bir de haraç demiyorlar aidat diyorlar. Bunları Fransa Hükümeti, Almanya Hükümeti, İngiliz Hükümeti de her türlü desteği veriyor.
# emin gürses # pkk # Avrupa PKK