Kur'an-ı Kerim'i İsveç derin devleti mi yaktırdı? | Prof. Dr. Emin Gürses değerlendirdi

Prof. Dr. Emin Gürses, İsveç'te Kur'an yakma eyleminin arkasında NATO'ya girmek istemeyenlerin parmağı olduğunu söyledi. Gürses, "İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olmadıkları için Gladyo istediği gibi faaliyet gösteremiyor." dedi.

Türkiye ile görüşme sürerken Kur'an-ı Kerim'i yakma eyleminin tamamen provoke amaçlı olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses, eylemi yapan kişinin sicilinin kabarık olduğunu söyledi. Gürses şöyle devam etti: 

Kur’an-ı Kerim’i yakan kişi 1-2 sene önce İsveç vatandaşı olmuş. Kendisi hakkında hapis cezası çıkmış, kaç defa toplumu kışkırtmaktan dolayı linç edilmiş. Bu adam böyle şeyler zaten daha önce yapmış. Durup dururken İsveç ile görüşmeler devam ederken bu adam böyle bir girişimde bulunuyor. İsveç ve Finlandiya NATO üyesi olmadıkları için Gladyo istediği gibi faaliyet gösteremiyor. Gladyo’nun dışında da bu devletin kendi iç yapılanması var. Bunlar hem Finlandiya da hem İsveç’te NATO’ya karşı çıkan birçok insan var. Bunu engellemek için ne yapmak gerekiyor. Türkiye ile işleri bozmak gerekiyor ki NATO’ya girmeleri uzasın, savaşta bitince zaten NATO’ya girmeye gerek kalmasın.
# İşin Aslı # isveç # türkiye # nato # emin gürses