Rusya'dan ucuza gelen enerji vatandaşa neden yansımıyor? | Hakan Topkurulu değerlendirdi

Vatan Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Hakan Topkurulu, Türkiye'nin enerjiyi Rusya'dan ucuza aldığını ama aradaki şirketler yüzünden vatandaşa pahalıya geldiğini söyledi.

Hakan Topkurulu Günlük programında Rusya enerjiyi dünyaya 52 dolara, Türkiye'ye ise 38 dolara sattığını belirtti. Topkurulu, enerjinin Rusya'dan ucuza alınmasına rağmen vatandaşa pahalıya yansımasını aradaki şirketlerin fazla fark koymasından kaynakladığını aktardı. Hakan Topkurulu devamında şunları söyledi:

Rusya’dan yüzde 50 indirimli olarak alınıp hala bizim çiftçimize, sanayicimize, ulaşımımıza yüksek fiyattan verilmesi sansasyonel bir olay. Yavaş yavaş medyada yer bulmaya başladı. Bu konuyu geçen yılın ortalarından bu yana sadece Vatan Partisi olarak bizler ve Ulusal Kanal dillendiriyor. Sorunun yavaş yavaş medyada yer bulması bir yere artık çekiliyor anlamına geliyor. Bu arada fark bir şekilde devletin kasasına girseydi anlardık. Ama maalesef oraya da girmiyor. Bu iki tane özel şirketin kasalarına giriyor. TÜPRAŞ’ın 9’ncu ay bilançosu bir yıl öncesine göre karlılığın yüzde bin attığını gördük. Bu abartı değil. 11 kat artmış gözüküyor. Yıl sonu itibariyle Ocak sonuna doğru fiyatlar belli olur. Ocak sonu itibariyle hem STAR Rafineri hem TÜPRAŞ’ın bilanço rakamlarını göreceğiz.
# hakan topkurulu # rus gazı # türkiye ekonomisi # türkiye # türkiye-rusya