Fransa'da Avrasyacı seçenek yüzde 8 büyüdü

Fransa'da resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçimini, Emmanuel Macron kazandı. Avrasyacı aday Marine Le Pen ise, bir önceki seçimlere göre oy oranını 8 puan yükselterek dikkat çekti. Le Pen seçim sonuçlarını “kendi içinde büyük bir zafer" olarak niteledi. Öte yandan Macron’un yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi, başkent Paris ve bazı kentlerde protesto edildi.

Fransa’da Emmanuel Macron, yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Macron oyların yüzde 58,2'sini, rakibi Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen ise yüzde 41,8'ini aldı.

Avrasyacı politikalarıyla dikkat çeken bağımsızlıkçı Le Pen, partisini seçimden, oy oranını yüzde 8 büyüterek çıktı. 2017 seçimlerinde yüzde 33.9’te kalan Le Pen, bu oranı 13 milyondan fazla oyla arttırarak yüzde 41.8’e çıkardı.

Ulusal Birlik Partisi Lideri Marine Le Pen seçim sonuçlarının ardından yaptığı ilk açıklamada, aldığı oy oranına dikkat çekerek, sonuçları “kendi içinde büyük bir zafer" olarak niteledi. Le Pen, “ülkenin üzerinde büyük bir özgürlük rüzgarı yükselebilirdi. Ulusal Cephe, Emmanuel Macron'un politikalarına karşı bir araya gelmek isteyen herkesi birleştirmek için çalışmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Macron’un yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi, ülkenin bazı kentlerinde protesto edildi. Başkent Paris ile Rennes ve Nantes kentlerinde gösteriler düzenlendi.

Paris'te Republique Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Macron karşıtı slogan attı. Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

# polis # cumhurbaşkanı # fransa # seçim # oldu # Macron # Ulusal # Partisi # Ulusal Birlik Partisi # zafer # Le Pen # Fransa seçimleri