İptal edilen düğün salonu ücreti iade edilecek

Salgın döneminde düğünü iptal olan ve düğün salonuna yaptığı ödemenin iadesini isteyen çift İzmir 6. Tüketici Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Hizmetin verilmesinin mümkün olmadığını belirten mahkeme, paranın iadesine karar verdi.

Evlenmeye karar verdiler, düğün salonu tutup ödeme yaptılar. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlama gelince, ödedikleri parayı geri alamadılar

İzmir'de evlilik hazırlığı yapan M.A. ve B.D, Bayraklı'da bir düğün salonuyla 28 Haziran 2020 tarihi için 12 bin liraya anlaştı. Çift, 3 bin 500 lira ödedi. Ancak 11 Mart 2020'de Kovid-19 vakalarının artması üzerine düğün salonları kapatıldı, düğünler ertelendi.

Salgın koşullarında belirsizliğin sürmesi nedeniyle düğünü iptal etmek isteyen B.D, işletmeye fesih ihtarnamesi gönderdi. Ödenen bedelin iadesini istedi ancak sonuç alınamadı. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran B.D. haklı bulundu, heyet ücret iadesine karar verdi. İşletmenin karara itiraz etmesi üzerine dosya, İzmir 6. Tüketici Mahkemesine taşındı.

Dosyayı değerlendiren mahkeme, öngörülemeyen dış bir olayın meydana geldiği ve bu durumun borçludan kaynaklanmadığına karar verdi.

Tüketiciyi sözleşmeyle bağlı tutmanın mümkün olmadığı kanaatine varan mahkeme, taraflar arasındaki sözleşmenin iptali ile ödenen bedelin iadesine yönelik hakem heyeti kararını onadı.

# İzmir # izmir # koronavirüs # tüketici # salgın # düğün salonu # düğün # tüketici mahkemesi