İnsansız kara aracı Barkan geliyor

Yerli ve milli imkanlarla HAVELSAN tarafından geliştirilen İnsansız Kara Aracı Barkan İka, eklenen çok daha fazla özelliğiyle görücüye çıkmak için gün sayıyor. Türk güvenlik güçlerinin gücüne güç katacak olan Barkan İka için 2022 yılının sonu işaret edildi.

Savunma ve bilgi teknolojileri alanında dünya markası olmak için başarıyla ilerleyen HAVELSAN, İnsansız Kara Aracı Barkan İka ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımda "Otonom sürüş ve takip, 7.62 mm silah sistemi, Bomba imha, GPS bağımsız çalışma ve ve çok daha fazla özelliğiyle güvenlik güçlerimizin gücüne güç katmaya geliyor. İyi bayramlar Türkiye." bilgilerine yer verdi.

Barkan’ın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının orta sınıf birinci seviye kategorisindeki teknik şartname kriterlerini karşılayacak şekilde ve sahada gerçekleştirilen testlerde tüm istekleri karşıladığı öğrenildi. Aynı zamanda araca uzaktan komutalı SARP silah sistemi de entegre edildi.

Araçtaki pek çok haberleşme cihazı ise uzaktan kontrol, çepeçevre görüş yeteneğiyle beraber operatöre geniş bir görüş imkânı sunuyor.

Silahlı keşif ve gözetleme yapmak üzere tasarlanan BARKAN, sahadaki unsurlara destek verebilmek amacıyla geliştiriliyor.

Barkan’ın, Baha ismi verilen bulut altı insansız hava aracıyla birlikte ya da bunlara ilave diğer İHA’larla beraber ortak görev icra edebilmesi ve görev
Bugüne kadar birden çok sayıda prototipi üretilen BARKAN’ın yıl sonuna kadar hazır hale gelmesi ve 2022 yılı sonunda ise hava ve yer entegrasyonu sağlanarak envantere girmesi planlanıyor.

# türkiye # silah # iha # güvenlik # destek # savunma # medya # insansız hava aracı # Havelsan # Savunma Sanayii # ika