Ukrayna ordusu çözülüyor

Rusya Savunma Bakanlığı son 24 saatte Azovstal’daki 694 Neo-Nazi'nin teslim olduğunu duyurdu. Öte yandan Ukrayna Ordusundaki çözülme devam ediyor. 16 Mayıs'tan bu yana 959 Ukrayna askeri silah bıraktı.

Sahada güç kaybeden Ukrayna askerleri toplu olarak teslim oluyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna Mariupol’deki Azovstal çelik fabrikasında 29’u yaralı 694 Ukrayna askerinin teslim olduğunu açıkladı.

Neo-nazi unsurların teslim olmasıyla ilgili bir açıklama da Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. Peskov “Bunun sadece bir tanımı olabilir: Azovstal topraklarında saklanan askerler silahlarını bırakıyorlar ve teslim oluyorlar” dedi.

Azovstal çelik fabrikasından tahliye edilen sivil bir kadın ise Ukraynalı askerlerin sivilleri nasıl rehin tuttuğunu anlattı:

- Radyodan tahliye koridorlarının açıldığını duyduk. Radyomuz vardı sayesinde koridorların olduğunu öğrenddik. Ancak bunlara ulaşamıyorduk. Askerler çıkmamıza izin vermiyordu. "Oraya gitmenize izin vermeyiz oradaki kötü insanlar sizleri vururlar diyorlardı. Yani oraya gitmemelisiniz diyorlardı. Güvenliği düşünyorlarmış gibi. Ben ise başından beri siveilleri siper olarak kullanma amacıyla buraya geldiklerini düşünüyorum

Öte yandan Ukrayna Ordusundaki çözülme devam ediyor. 16 Mayıs'tan bu yana 959 Ukrayna askeri silah bıraktı.

Rusya askeri harekatın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya ait 172 uçak, 125 helikopter, 927 insansız hava aracı, 311 uçaksavar füze sistemi, 3 bin 139 tank ve diğer zırhlı savaş araçları, 389 çoklu roketatar, bin 548 topçu silahının yanı sıra 2 bin 997 özel askeri aracı etkisiz hale getirdi.

# rusya # Ukrayna # Putin # çelik # savunma # Mayıs # kiev # Sivil # Zelenski # neonazi # azovstal