"Donbass'ın özgürleşmesi Rusya için koşulsuz bir öncelik"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO kuşatmasına karşı başlatılan askeri operasyonla ilgili bilgi verdi. Lavrov, Donbass bölgesinin "özgürleşterilmesinin" Rusya için "koşulsuz bir öncelik" olduğunu söyledi. Lavrov, ayrıca Rus Lider Putin'in sağlık durumuna ilişkin iddialara da yanıt verdi.

Ukrayna'daki özel askeri operasyon plana göre ilerliyor. Zamanlaması, sivil altyapıya saldırılardan kaçınma emrinden kaynaklanıyor. Açıklamayı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptı. Lavrov, NATO kuşatmasına karşı başlatılan askeri operasyonla ilgili bilgi verdi.

Fransız TF1 kanalına demeç veren Lavrov, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin "özgürleşterilmesinin" Rusya için "koşulsuz bir öncelik" olduğunu vurguladı.

Lavrov Rusya'nın "askeri operasyonlar" yürüttüğü Ukrayna'nın diğer bölgelerinde yaşayanların da gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı ülkesine uygulanan yaptırımları da değerlendirdi. Lavrov,"Batı onları uzun süredir hazırlıyor ve özel harekatın tamamlanmasından sonra bile kısıtlamaların kaldırılması pek olası değil." ifadelerini kullandı.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuna ilişkin bir sorusu üzerine, "Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir performansını okuyabilir, duyabilirsiniz. Mantıklı insanların Putin'de hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum" dedi.

# rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # lavrov # nato # Devlet # moskova # kiev # Donbass # Rostov # Donetsk # Lugansk # harkov