ABD Venezuela petrolüne muhtaç oldu

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD'nin, petrol şirketlerine Venezuela'da yeniden faaliyetlerine başlaması için lisans verdiğini söyledi. Maduro, bunun karşılığında ülkesine yönelik ABD yaptırımlarının gevşetileceğini açıkladı.

Ukrayna operasyonu nedeniyle uygulanan petrol ve gaz yaptırımları, Rusya’dan çok ABD ve Batı’yı vurdu.
Yeni enerji kaynağı arayışındaki ABD yönetimi, uzun yıllardır yaptırım uyguladığı Venezuela’da darbelerle devirmeye çalıştığı Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da kapısını çalmıştı.

Maduro, ülkesine yönelik ekonomik yaptırımların hafifletilmesi planının bir parçası olarak ABD'nin, petrol şirketlerine Venezuela'da yeniden faaliyetlerine başlaması için lisans verdiğini duyurdu. Maduro bunu ‘küçük ama önemli adım’ olarak değerlendirildi.

Arjantin'in "Radiofonica" radyosuna konuşan Maduro, Washington yönetiminin, Venezuela'yı Amerikalılar Zirvesi'ne davet etmemesine de değindi. Venezuela'nın dışlanmasının ABD'li yöneticilerinden korkusundan kaynaklandığını belirten Nicolas Maduro, "Washington'da ne yaparlarsa yapsınlar, Venezuela'nın sesi, Küba'nın sesi ve Nikaragua'nın sesi, yani bizim sesimiz orada olacak." dedi.

# abd # rusya # Ukrayna # gaz