İstanbul'da D-8'in kuruluş kutlaması

D-8 Ekonomik İş birliği Teşkilatı’nın 25’inci kuruluş yıl dönümü, Erbakan Vakfı’nın ev sahipliğnide İstanbul’da kutlandı. “D-8 Barışın Teminatı” temasıyla düzenlenen programa, Teşkilatın genel sekreteri büyükelçi Abdulqadır İmam ile Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fatih Erbakan katıldı.

D-8 Ekonomik İş birliği Teşkilatı’nın 25’inci yılı, İstanbul’da düzenlenen programla kutlandı.

Erbakan Vakfı’nın ev sahipliğinde Çırağan Sarayında yapılan kutlama etkinliğine, D-8 genel sekreteri büyükelçi Abdulqadır İmam ve Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile Cumhurbaşkanlığını temsilen Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran katıldı. D-8 ülkelerini temsilen büyükelçiler ile çok sayıda diplomat ve akademisyen de etkinlikte yer aldı.

Teşkilatın 25. kuruluş yıldönümünün teması “D-8 Barışın Teminatı” oldu.

Etkinlikte ayrıca, Uluslararası Prof. Dr. Necmettin Erbakan ödülünün 2.’si, D-8 Teşkilatı’nı oluşturan kurucu ülkelere verildi.

D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, 1997 yılında 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde Türkiye, Nijerya, Mısır, İran, Pakistan, Endonezya, Malezya ve Bangladeş’in devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği zirvede ‘İstanbul Deklarasyonu’ ile kurulmuştu.

# istanbul # türkiye # iran # ak parti # ekonomi # oldu # fatih # Uluslararası # D-8 # Ekonomik İş birliği Teşkilatı