Sağlıkçılarla ilgili teklif kabul edildi

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. 12 maddelik kanun teklifiyle ek ödemeler, merkezi bütçeden yapılacak. Sözleşmeli personel sayısı ise 27 bine çıkarılacak.

Sağlık çalışanlarının özlük hakları iyileştirilecek düzenlemeler düzenleme hayata geçecek.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. 12 maddelik kanun teklifiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Koca, “Gözümüz aydın” ifadeleriyle sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.

Yasalaşan teklifle ek ödemeler, merkezi bütçeden yapılacak. Bu düzenlemeyle hastanelerin hepsi ek ödeme verebilir hale gelecek. Üniversite hastanelerindeki sağlıkçılar ve Adli Tıp Kurumunda görev yapan personel de uygulamadan faydalanacak.

Sağlık tesislerinde ek ödemeye ilişkin işlemleri denetlemek üzere, inceleme heyetlerinin oluşturulması için yasal altyapı oluşturuldu. Sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödeme tavanları artırıldı.

Kanunla memur olarak göreve başlayanların talepleri halinde sözleşmeli kadroya geçmeleri onaya bağlandı. 22 bin olan sözleşmeli personel sayısı 27 bine çıkarıldı.

# aydın # meclis # bin # Sağlık Çalışanları