Ethem Sancak'tan milli ilaç çıkışı

İş insanı Ethem Sancak, Millî ilaç politikasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İstanbul Ataşehir'de bir laboratuvar kurduğunu belirten Sancak, patenti Türkiye'ye ait ilaç molekülü keşfedileceğini duyurdu. Dış politika ile ilgili de konuştu. NATO'nun Türkiye ile birlikte Rusya ve Çin'i de hedef aldığını söyleyen Ethem Sancak, "Suriye ile iş birliği yaparsak PKK'yı bitirebiliriz" dedi.

İlaçta 10 milyar dolar doğrudan ithalat yapıldığı bilgisini kamuoyuyla paylasan iş insanı Ethem Sancak yerli ilaç stratejisi geliştirmesi için büyük bir adım attı. Sancak, İstanbul Ataşehir'de bir laboratuvar kurdu.

Katıldığı televizyon programında laboratuvarın ayrıntılarını anlatan Sancak, 40'ı Asyalı olmak üzere 100 bilim insanını bir araya getirdiğini belirtti.

Savunma sanayinde yapılan millileşme gibi sağlık sektöründe de bu adımın atılacağını kaydetti. Türkiye'ye ait ilaç molekülü keşfedileceğini vurguladı.

Dış politika gündemi ile ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi Ethem Sancak. Suriye ile PKK'ya karşı iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.

NATO'nun işleyişiyle ilgili 15 Temmuz'u hatırlatan Sancak, NATO'nun eylemlerin Türkiye'de başarıya ulaşamadığını belirtti.
Rusya ve Çin'i de hedef alan NATO'nun Ukrayna'yı da saatli bombaya dönüştürdüğünü kaydetti.

Sancak, "Tank-Palet Fabrikası "tartışmasıyla ilgili sorulan soruya da yanıt verdi. Görevi bittiği için bayrağı başkasına devrettiğini ifade etti.

# istanbul # türkiye # rusya # pkk # suriye # çin # nato # Bilim