Çin Belgesel Festivali başladı

Çin Medya Grup ile Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ilk "Çin Belgesel Festivali" başladı. Ulusal Kanal Çin temsilcisi Adnan Akfırat, 60'tan fazla ülke ve bölgeden davetlilerin katıldığı festivale özel mesaj paylaştı. Çin ve Türkiye'nin 2 Asya ülkesi olarak birbirine daha yakın olması gerektiğini vurgulayan Akfırat'ın mesajı CGTN adlı Çin devlet televizyonunda yayınlandı.

İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça...Birçok dilde üretilen ve ödüllü birçok eser de dahil olmak üzere toplam 52 belgesel ve uzun metrajlı film , dünya çapında yüzlerce medya platformunda gösterilecek.

Çin Medya Grubu ile Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen " Çin Belgesel Festivali " nin ilki , 21 Haziran Salı günü Beijing'de düzenlenen çevrimiçi bir tanıtım töreniyle başladı.

Törene küresel medya yöneticileri, eski siyasi liderler, ünlüler ve kültür kurumlarının temsilcileri de dahil olmak üzere beş kıtadan konuklar katıldı.

Ulusal Kanal Çin temsilcisi Adnan Akfırat, 60'tan fazla ülke ve bölgeden davetlilerin katıldığı festivale özel mesaj paylaştı. Akfırat'ın mesajı CGTN adlı Çin devlet televizyonunda yayınlandı.

Çin ve Türkiye'nin iki Asya ülkesi olarak birbirine daha yakın olması gerektiğini vurgulayan Akfırat, " Ulusal Kanal olarak Türk halkının Çin ve gerçek Sincan gerçeğini öğrenmesini sağlayacak belgeseller yayınlamaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi.
Büyük ilgi gören festival yıl sonuna kadar devam edecek.

# türkiye # çin # ulusal kanal # türk # asya # turizm # Ulusal # belgesel # festival # Haziran # Adnan Akfırat