Ziraat Katılım'dan teknoloji hamlesi

Ziraat Katılım Bankası, devreye aldığı "Açık Kaynak Kod Uygulaması"nın basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Ulusal Kanal'a konuşan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli "PARDUS" işletim sistemini finans sektöründe hayata geçiren ilk bankanın Ziraat olduğunu söyledi.

Ziraat Katılım, “Teknolojide Millileşme” hamlesi kapsamında devreye aldığı "Açık Kaynak Kod Uygulaması" nı basın toplantısıyla tanıttı.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Türk bankacılık sektörünün gelişmiş birçok ülkenin bankacılık sektörüne göre çok daha hızlı bir şekilde dijital dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi ışığında atılan adımları anlattı. Stratejik ürünlerde üretim vurgusu yaptı.

Ulusal Kanal'a konuşan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli "PARDUS" işletim sistemini finans sektöründe hayata geçiren ilk bankanın Ziraat olduğunu söyledi.


Ziraat Katılım Bilgi Sistemleri ve Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Said GÜL de, açık kaynak dönüşümüyle dışa bağımlılığın azaltılacağını belirtti.

# türk # banka # Ulusal # üretim # ilk # ziraat # Ziraat Katılım